Gebelik hesaplama son adet zamanının ilk gününe göre yapılmaktadır. SAT adı verilen bu yöntemde, hamileliğin 40 ya da 38 hafta sürdüğü göz önüne alınmaktadır. Böylelikle son adet döngüsündeki ilk gün üzerine 40 hafta yani 280 gün eklenerek gebelik sonu tarihi bulunmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken nokta düzenli bir adet döngüsüne sahip olmaktadır. Düzensiz adet döngülerinde bu hesaplamalarda yanlışlık olabilmektedir. Böyle durumlarda doktorlar aracılığı ile de gebelik hesaplamasını yapmak mümkün olmaktadır.
Hamilelik belirtileri kadınlarda genel olarak 10 gün içerisinde başlamaktadır. Hamilelik durumunda, kadın vücudunda açık olarak kendini belli eden semptomlar ortaya çıkmaya başlar. Bunların içinde kendini en çok belli eden belirti, kadınlarda adet gecikmesi yaşanmasıdır. Bunun dışında göğüslerin hassaslaşması, mide bulantısı, baş dönmesi ve vücut sıcaklığındaki artış, anne adayı kadınlarda en sık görülen belirtilerdir. Genel olarak bir yorgunluk hali ve uyku durumu da hamile kadınlarda görülmektedir.
Multipl Skleroz, kısa adıyla MS hastalığı genellikle 20 ila 40 yaş aralığı arasında ortaya çıkan, kronik sinir sistemi hastalığıdır. Kadınlarda daha sık görülen MS hastalığı, sinir hücrelerini çevreleyen miyelin tabakasının zarar görmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Kesin tedavisi henüz bulunamayan bu nörolojik hastalık için, çeşitli yöntemlerle doktorlar tarafından hastalık kontrol altına alınmaktadır. MS hastalığının oluşumunda en büyük etken çevresel faktörler olmakla birlikte, genetik etkenler de hasta üzerinde etkili olur.