2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda Para Masa Tenisinde Altın Madalya

2020 Tokyo Paralimpik Oyunları’nda milli sporcumuz Abdullah Öztürk, para masa tenisinde altın madalyayı kazanan isim oldu.

Öztürk, Tokyo 2020’de ilk altın madalyayı ülkemize kazandırmış oldu.

Abdullah Öztürk 2016 Rio’daki unvanını korumuş oldu ve üst üste ikinci kez paralimpik altın madalyası kazanan isim olarak akıllara kazındı.

Milli sporcu Abdullah Öztürk, karşılaşmadan sonra TRT Spor’da açıklamalar yaptı. Açıklamalarında yer alan sözler ise şu şekilde: “Şampiyon olmayı istiyordum. Hocalarımızla çok iyi verimli kamplar geçirdik. Çok çok büyük fedakarlıklar yaptık. Emeğimizin ve fedakarlıklarımızın karşılığını altın madalyayla aldım. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda İstiklal Marşı’mızı aziz şehitlerimiz için okutacağım burada. Ay-yıldız bayrağımız şu an Tokyo’da havalanıyor. Allah razı olsun beni destekleyen herkesten. Sayın Bakanımız maçımı izlemeye buraya geldi, çok teşekkür ediyorum. Çok çok mutluyum.” inbahis

Abdullah Öztürk Kimdir?

1 Ekim 1989’da Trabzon doğumlu olan Abdullah Öztürk Türk 4.klas para masa tenisi oyuncusudur.

Abdullah Öztürk, spor faaliyetlerini Trabzonspor çatısı altında devam ettirmektedir. Doğuştan kas erimesi hastalığı olan Öztürk, doğduğu köydeki eğitim yetersizlikleri nedeniyle 8 yaşında Ankara’ya taşındı. Önce arkadaşlarının ısrar ve teşvikleri ile tekerlekli sandalyede basketbol oynamaya başladı. Ardından Ümit Milli Takım’a yükseldi. Antrenör İlhami Kılınçkaya tarafından 2007 yılında masa tenisine başlayan millî sporcu, Avrupa ve dünya şampiyonlukları elde etti.

Pelin

Tam bir moda aşığı. Modayı yakından takip ederek hayatını şekillendiren bir bayan. Şuan sanat tarihi bölümünü okumakta.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir